terug naar de plank

Workshop als beeldende bijdrage van de Vrije academie voor beeldende kunst aan de amateurmuziek manifestatie 'Klinkt goed!' van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Concert- en Congresgebouw De Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam. 23 maart 2002, 10-13 uur

HET 'KLINKT GOED!' NOOT-ATELIER

van de SKVR-Vrije Academie voor beeldende kunst

Vandaag zullen meer dan 5000 amateur-muzikanten in de zalen van de Doelen hun beste beentje voorzetten. Waar gemusiceerd wordt, worden noten gespeeld. De miljoenen gespeelde noten verklinken, zij lossen op in het niets. Het plaatselijke nootverbruik zal dus enorm zijn. Het noot-atelier van de SKVR-Vrije Academie voor beeldende kunst doet een moedige poging om de slinkende nootvoorraad op peil te houden. Terwijl de muzikanten in de zalen hun noten spelen wordt in het noot-atelier met noten gespeeld.

Het atelier bestaat uit twee afdelingen:

de pel-afdeling:

Hier worden diverse noten gekraakt, gepeld, op kwaliteit getest en uiteindelijk aan het muziek-, dus nootminnend publiek aangeboden.

Voedertijden publiek: 11:00, 12:00 en 13:00 uur.

Arnold Schalks, 2002, klinkt goed!, workshop voor/met kinderen, Noot-atelier, SKVR-Vrije Academie voor beeldende kunst, Concert- en Congresgebouw De Doelen, Schouwburgplein, Rotterdam

de compositie-afdeling:

Hier worden 'notenbeelden' gecomponeerd door de op de pel-afdeling verwerkte notendoppen op drie panelen te plakken. De composities, gemaakt van doppen waaruit de noten zijn verdwenen, verbeelden verschillende vormen van stilte na de muziek. De drie panelen zullen na afloop tot een drieluik worden samengevoegd. De titel van het triptiek, die vooruitloopt op het einde van het festival, luidt: 'klonk goed!'.

Arnold Schalks, 2002, klinkt goed!, workshop voor/met kinderen, Noot-atelier, SKVR-Vrije Academie voor beeldende kunst, Concert- en Congresgebouw De Doelen, Schouwburgplein, Rotterdam

 

Nootmeester Arnold Schalks nodigt kinderen van 7 tot 14 jaar uit mee te werken op de pel-afdeling of de compositie-afdeling van het noot-atelier, dat zich in de foyer op de eerste verdieping bevindt.

Het noot-atelier is op zaterdag 23 maart 2002 doorlopend geopend van 10 tot 13 uur.*

* Zolang de nootvoorraad strekt.

 

Klik hier om de voledige 'KLONK GOED'-instructies in pdf formaat te downloaden / Bestandsgrootte: 53 MB / © 2002, Rotterdam, Arnold Schalks.